Akademisyenimiz Dr. Öğr. Üyesi Nurgül BAĞCI'ya Tebriz Üniversitesinden Ödül

02 Ekim 2024 Çarşamba

Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurgül BAĞCI, Tebriz Üniversitesi Kafkaslar, Anadolu ve Orta Asya Araştırmaları Enstitüsü tarafından Bilim Hakem Kurulu ve Bilim Komitesi Oy Birliği ile 9. Uluslararası “Şehriyar Bilim ve Kültür Madalyası Nişanı”nı almaya hak kazanmıştır.
Çağdaş Fars ve Türk edebiyatının önemli temsilcilerinden sayılan, “Haydar Baba’ya Selam” adlı şiiriyle meşhur olmuş Üstad Muhammed Hüseyin Şehriyâr’ın ölüm yıl dönümü ve Milli Fars Şiiri ve Edebiyatı Günü münasebetiyle Tebriz Üniversitesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Şehriyar Bilim ve Kültür Kongresi’ne katılan Dr. Öğretim Üyesi Nurgül BAĞCI, 5 ülkeden (İran, Türkiye, Gürcistan, Ermenistan ve Kuzey Irak) yapılan 42 başvuru arasından seçilerek ödül almaya hak kazanan 10 kişiden birisi olmuştur.
Bu bağlamda hem Türkiye’nin hem de Ardahan Üniversitesi’nin adını yurt dışında duyurmuştur.
Öğretim üyemizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.
Ödül takdim törenine ilişkin videoya ulaşmak için
tıklayınız.
Tebriz basınında çıkan haber videosuna ulaşmak için tıklayınız.