Dekanımızın Mesajı


                                                                                          Prof. Dr. Mehmet BİBER
                                                                        İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekan V.


Üniversiteler sürekli değişen ve gelişen günümüz dünyasında bilginin üretildiği ve toplumlara taşındığı kurumların başında gelmektedir. İçinde bulunduğumuz yüzyılda da üniversiteler sadece bilgi üreten değil aynı zamanda ürettiği bilgiyi etkin bir şekilde kullanan ve girişimci bir ruhla kaynak oluşturan kurumlar haline gelmiştir.
Bu genel anlayışın yanı sıra üniversiteler sosyal alana hizmet edebilen, toplumda değişimi sağlayacak nitelikli ve yetenekli insanların yetişmesine aracılık eden kurumlara dönüşmüştür.
Bu anlayış doğrultusunda sahip olduğumuz insan kaynağını, potansiyelimizi ve diğer imkanlarımızı daha etkin kullanabileceğimiz akademik, kurumsal, fiziki, sosyokültürel alanlarda hedeflenen çalışmaların hayata geçirilmesi gayreti içerisindeyiz.
Bu gayretle, Fakültemizin eğitim-öğretim, araştırma ve kamu hizmeti sorumluluklarını da göz önünde bulundurarak evrensel değerlere ulaşacak kaliteyi yakalayarak diğer yandan şehrimizle, bölgemizle ve yaşadığımız toplumla bütünleşmek, üniversitemizin yetkin olduğu alanlarda topluma hizmet etmek ve yaşadığımız coğrafya ile uyum içinde gelişmeyi sağlamak üniversite olarak önem verdiğimiz konuların başında gelmektedir.
Bu bağlamda Üniversitemiz İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi olarak akademik ve idari hizmetlerde, kalite düzeyinin iyileştirilmesi ve sistematik bir şekilde devam ettirilmesi için çağdaş yönetim ilkelerini uygulayarak Atatürk İlke ve İnkılapları rehberliğinde ülkemizin kalkınmasında çok önemli bir işlevi üstlenmektedir.